Jump to content

Hue Emulator high CPU utilization on Polisy


glarsen

Recommended Posts

CPU utilization for this nodeserver seems extremely high, particularly for the hue emulator.  I suspect the CPU usage show for polyglot and mongodb are related. The log (attached) doesn't seem particularly busy.  I am running a number of other nodeservers, but none show CPU use higher that 1 or 2 percent.  The upshot is that response of the polyglot UI is quite laggy.

Thanks for having a look!

Edit: A restart of the polisy made no difference.

image.png

HueEmulator_logs_2020-5-2_091249.zip

Link to comment
Share on other sites

Set Debug Level to Warning will decrease logging which should help.  Looks like you only have one device asking for light status so the load should be minimal.  I have two devices pinging it and I don't see anything close to that.   If that doesn't help, set Debug Level to Debug for a while then send me another log package.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

My polyglot was completely unresponsive this morning, so I ended up having to do a full polisy restart again.  This time CPU utilization returned to normal.  I've included the log package, but I don't think it'll help.  I couldn't get it before the restart.

If you really want them, I could download and PM the archive logs from the NS and Polyglot.

HueEmulator_logs_2020-5-4_085840.zip

Link to comment
Share on other sites

Looking at your polyglot log, it looks like the the nodeserver was constantly restarting

2020-5-4 08:49:14 [polyglot] info: MQTTS: Client Disconnected:
2020-5-4 08:49:14 [polyglot] info: MQTTS: Client Connected:
2020-5-4 08:49:14 [polyglot] info: HarmonyHub(12): Processing command: connected
2020-5-4 08:49:14 [polyglot] info: HarmonyHub(12): NodeServer Connected.
2020-5-4 08:49:14 [polyglot] info: HarmonyHub(12): n012_harmonyctrl ST set sucessfully to 1 : UOM 2
2020-5-4 08:49:14 [polyglot] info: MQTTS: Client Disconnected:
2020-5-4 08:49:14 [polyglot] info: MQTTS: Client Connected:
...
2020-5-4 08:49:15 [polyglot] info: HarmonyHub(12): Processing command: connected
2020-5-4 08:49:15 [polyglot] info: HarmonyHub(12): NodeServer Connected.
2020-5-4 08:49:15 [polyglot] error: ISY: connection failed. Retrying... Error: socket hang up
2020-5-4 08:49:15 [polyglot] info: HarmonyHub(12): n012_harmonyctrl ST set sucessfully to 1 : UOM 2
2020-5-4 08:49:15 [polyglot] info: MQTTS: Client Disconnected:
2020-5-4 08:49:15 [polyglot] info: MQTTS: Client Connected:

This usually happens when there are two copies of the nodeserver running, but that should never happen in normal usage.

I also notice in the nodeserver log that it was not able to start the service that handles the listening.

2020-05-04 08:48:26,606 Thread-2   polyinterface      INFO     hueUpnp:run: hueUpnp: Starting HTTP server for 192.168.155.57:8080
2020-05-04 08:48:26,607 ConnectISY polyinterface      INFO     hueUpnp:run: hueUpnp: Server running
2020-05-04 08:48:26,609 Thread-2   polyinterface      ERROR    hueUpnp:run: hueUpnp: Http Socket Error: [Errno 48] Address already in use

Let me know if you see problems again after your restart.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...