Jump to content

Aeotec Multisensor 6 Motion extremely slow to respond...


JSylvia007

Recommended Posts

Howdy all!  I have an Aeotec Multisensor 6 (on battery power), and I'm trying to use it to turn on my laundry room lights...  I figured this would be simple, but it's proving infuriating.

 

I have an Aeotec Siren as a repeater as well, but I'm not sure if it's being used in the communication chain.

 

I have created a simple program:

Laundry Room Motion - [ID 0024][Parent 0017]

If
        Status  'Inside House / Basement / Laundry Room / Motion Sensor / Laundry Room Motion Sensor' is On
 
Then
        Set 'Inside House / Basement / Laundry Room / Laundry Room' On
 
Else
   - No Actions - (To add one, press 'Action')

Now - It works, BUT, there is a 35 second lag time from the time that the green light comes on from the Aeotec until the lights actually turn on.

 

I tested this with my laptop, and from what I can tell, the program executes almost instantly on the ISY, so why does it take so long to trigger the Then??  Any help would be awesome.

Link to comment
Share on other sites

It sounds like a communication problem. Put you ISY event viewer in level 3 mode then trigger the motion sensor.

 

Do you see any error messages in the viewer?

 

So... I tried removing the device and re-adding it... Same problem.

 

Then I held the action button down for 3 seconds to put the device in "awake" mode...  Had the ISY issue a Z-Wave HEAL and as soon as it finished everything worked perfectly.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...