Jump to content

MiLight - NodeLink / MiLights quirks and bugs


larryllix

Recommended Posts

This is a dynamic post and work in progres being edited as developments happen.

  • In Admin Console program command lines for NodeLink/MiLight has only two parameters showingin program line out of three parameters given. - Fixed by nodesetup.zip update.
  • .
  • All On in program line appears to miss some bulbs randomly. may be caused by internal timing too fast after On command to address a group. - better by adding delay options but too slow yet between All code group changes. -- fixed by NodeLink 0.5.8
  • .
Link to comment
Share on other sites

Looking at my old Network resource method here is how I changed colours smoothly and for multiple hubs (8 groups) with a simultaneous appearance.

Notice how I don't have to address any groups even though I talk to another hub and continue with the first later.
 
I could actually address each hub and then send colour codes and the hubs would not confuse them. It seems once a group is addressed that channel is open despite other chatter.

Colours.green.old - [ID 0127][Parent 00C5][Not Enabled]

If
        $sGathRm.colours is $cMOOD.GREEN
 
Then
        Resource 'ML.On(1.all)'
        Resource 'ML.On(2.all)'
        Wait  1 second
        $Hue.hue  = $cHUE.GREEN
        $Hue.saturation  = 254
        $Hue.brightness  = 60
        Resource 'Hue.set(all)'
        Resource 'ML.2%(1.x)'
        Resource 'ML.2%(2.x)'
        Wait  1 second
        Resource 'ML.green(1.x)'
        Resource 'ML.green(2.x)'
        Resource 'ML.green(1.x)'
        Resource 'ML.green(2.x)'
        Wait  1 second
        Resource 'ML.100%(1.x)'
        Resource 'ML.100%(2.x)'
        Resource 'ML.100%(1.x)'
        Resource 'ML.100%(2.x)'
 
Else
   - No Actions - (To add one, press 'Action')
 


I found that MiLights ramp brightness levels but not colour changes so I dimmed them, changed colours, and then brightened them again. The ramping makes it appear that they all change at the same time.

Of course you can't do any disco stuff with slow ramping lights. :)

Link to comment
Share on other sites

The off-delay slowing everything is a bug I threw in the latest release.  My bad.

My daughter was sleeping so I couldn't mess with her light to test :)

Well that good to hear and bad....LOL

 

Thanks. Time to cash it in tonight anyway.

 

I have playing with the options and I can use ISY lines to ramp down, change colours and then ramp back up.

Strange the ramp donw is nice and slow 2.0 seconds? but the ramp up is very fast 0.5 seconds?

I haven't found that ramps are controllable in my travels.

Link to comment
Share on other sites

I have installed 0.5.6 and then 0.5.7.  Haven't had time to play much but the nodes installed fine(ish) had to install nodes twice from Nodelink.  First got groups 2&4 second installed groups 1&3.  Seems to work so far but I haven't done mush testing due to time constraints.  I hope to have some feedback over the next week or so.

 

-Xathros

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...