Jump to content

Utility Voltage on Genmon


garybixler

Recommended Posts

H,i just installed Genmon on my Generac Evolution generator. The only thing is that the utility line voltage isn't displayed. Shows 0 volts. The utility voltage parameter is shown in Nodelink but is just blank. I am running Nodelink version 0.9.36.  

Thanks for any info.

Gary

I found Line Voltage in the Nodelink log marked in red.

2020-01-28 16:17:31 - GenMon Data: {"Monitor": [{"Generator Monitor Stats": [{"Monitor Health": "OK"}, {"Controller": "Evolution, Air Cooled"}, {"Run time": "Generator Monitor running for 1 day, 0:22:48."}, {"Power log file size": "0.00 MB of 15.00 MB"}, {"Generator Monitor Version": "V1.13.38"}]}, {"Serial Stats": [{"Packet Count": "M: 2843919, S: 2843918"}, {"CRC Errors": "0 "}, {"CRC Percent Errors": "0.00%"}, {"Packet Timeouts": "0"}, {"Packet Timeouts Percent Errors": "0.00%"}, {"Modbus Exceptions": 0}, {"Validation Errors": 0}, {"Invalid Data": 0}, {"Discarded Bytes": "0"}, {"Comm Restarts": "0"}, {"Packets Per Second": "64.81"}, {"Average Transaction Time": "0.0305 sec"}]}, {"Platform Stats": [{"CPU Temperature": "107.60 F"}, {"Pi Model": "Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.1"}, {"Pi CPU Frequency Throttling": "OK"}, {"Pi ARM Frequency Cap": "OK"}, {"Pi Undervoltage": "OK"}, {"CPU Utilization": "2.33%"}, {"OS Name": "Raspbian GNU/Linux"}, {"OS Version": "10 (buster)"}, {"System Uptime": "1 day, 1:32:07"}, {"Network Interface Used": "wlan0"}, {"WLAN Signal Level": "50 dBm"}, {"WLAN Signal Quality": "99/100"}, {"WLAN Signal Noise": "0 dBm"}]}]}EndOfMessage{"Status": [{"Engine": [{"Switch State": "Auto"}, {"Engine State": "Off - Ready"}, {"Battery Voltage": "14.10 V"}, {"RPM": "0 "}, {"Frequency": "0.00 Hz"}, {"Output Voltage": "0 V"}, {"Output Current": "0.00 A"}, {"Output Power (Single Phase)": "0.00 kW"}, {"Active Rotor Poles (Calculated)": "0 "}, {"Unsupported Sensors": [{"Raw RPM Sensor": "0"}, {"Frequency (Calculated)": "0.0 Hz"}, {"Unsupported Sensor 1": "0.00"}, {"Unsupported Sensor 2": "210"}, {"Unsupported Sensor 3": "1"}]}]}, {"Line": [{"Utility Voltage": "240 V"}, {"Utility Voltage Max": "247 V"}, {"Utility Voltage Min": "234 V"}, {"Utility Threshold Voltage": "156 V"}]}, {"Last Log Entries": {"Logs": {"Alarm Log": "01/01/13 00:04:01 Fuse Problem : Alarm Code: 2400", "Service Log": "01/27/20 15:13:07 Schedule A Serviced ", "Run Log": "01/28/20 10:04:34 Stopped - Auto "}}}, {"Time": [{"Monitor Time": "Tuesday January 28, 2020 16:17:11"}, {"Generator Time": "Tuesday January 28, 2020 16:17"}]}]}EndOfMessage{"Monitor": [{"Generator Monitor Stats": [{"Monitor Health": "OK"}, {"Controller": "Evolution, Air Cooled"}, {"Run time": "Generator Monitor running for 1 day, 0:22:55."}, {"Power log file size": "0.00 MB of 15.00 MB"}, {"Generator Monitor Version": "V1.13.38"}]}, {"Serial Stats": [{"Packet Count": "M: 2844141, S: 2844140"}, {"CRC Errors": "0 "}, {"CRC Percent Errors": "0.00%"}, {"Packet Timeouts": "0"}, {"Packet Timeouts Percent Errors": "0.00%"}, {"Modbus Exceptions": 0}, {"Validation Errors": 0}, {"Invalid Data": 0}, {"Discarded Bytes": "0"}, {"Comm Restarts": "0"}, {"Packets Per Second": "64.81"}, {"Average Transaction Time": "0.0305 sec"}]}, {"Platform Stats": [{"CPU Temperature": "107.60 F"}, {"Pi Model": "Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.1"}, {"Pi CPU Frequency Throt [genmon1]
2020-01-28 16:17:31 - GenMon: Data Error: There was an error deserializing the object of type NodeLink.GenMon+JStatusRequest. The token 'true' was expected but found 'tlin'. [genmon1]
2020-01-28 16:17:31 - GenMon Data: tling": "OK"}, {"Pi ARM Frequency Cap": "OK"}, {"Pi Undervoltage": "OK"}, {"CPU Utilization": "2.33%"}, {"OS Name": "Raspbian GNU/Linux"}, {"OS Version": "10 (buster)"}, {"System Uptime": "1 day, 1:32:14"}, {"Network Interface Used": "wlan0"}, {"WLAN Signal Level": "50 dBm"}, {"WLAN Signal Quality": "97/100"}, {"WLAN Signal Noise": "0 dBm"}]}]}EndOfMessage{"Status": [{"Engine": [{"Switch State": "Auto"}, {"Engine State": "Off - Ready"}, {"Battery Voltage": "14.20 V"}, {"RPM": "0 "}, {"Frequency": "0.00 Hz"}, {"Output Voltage": "0 V"}, {"Output Current": "0.00 A"}, {"Output Power (Single Phase)": "0.00 kW"}, {"Active Rotor Poles (Calculated)": "0 "}, {"Unsupported Sensors": [{"Raw RPM Sensor": "0"}, {"Frequency (Calculated)": "0.0 Hz"}, {"Unsupported Sensor 1": "0.00"}, {"Unsupported Sensor 2": "210"}, {"Unsupported Sensor 3": "1"}]}]},

{"Line": [{"Utility Voltage": "241 V"}, {"Utility Voltage Max": "247 V"}, {"Utility Voltage Min": "234 V"}, {"Utility Threshold Voltage": "156 V"}]},

 {"Last Log Entries": {"Logs": {"Alarm Log": "01/01/13 00:04:01 Fuse Problem : Alarm Code: 2400", "Service Log": "01/27/20 15:13:07 Schedule A Serviced ", "Run Log": "01/28/20 10:04:34 Stopped - Auto "}}}, {"Time": [{"Monitor Time": "Tuesday January 28, 2020 16:17:26"}, {"Generator Time": "Tuesday January 28, 2020 16:17"}]}]}EndOfMessage{"Monitor": [{"Generator Monitor Stats": [{"Monitor Health": "OK"}, {"Controller": "Evolution, Air Cooled"}, {"Run time": "Generator Monitor running for 1 day, 0:23:10."}, {"Power log file size": "0.00 MB of 15.00 MB"}, {"Generator Monitor Version": "V1.13.38"}]}, {"Serial Stats": [{"Packet Count": "M: 2844650, S: 2844649"}, {"CRC Errors": "0 "}, {"CRC Percent Errors": "0.00%"}, {"Packet Timeouts": "0"}, {"Packet Timeouts Percent Errors": "0.00%"}, {"Modbus Exceptions": 0}, {"Validation Errors": 0}, {"Invalid Data": 0}, {"Discarded Bytes": "0"}, {"Comm Restarts": "0"}, {"Packets Per Second": "64.81"}, {"Average Transaction Time": "0.0305 sec"}]}, {"Platform Stats": [{"CPU Temperature": "107.60 F"}, {"Pi Model": "Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.1"}, {"Pi CPU Frequency Throttling": "OK"}, {"Pi ARM Frequency Cap": "OK"}, {"Pi Undervoltage": "OK"}, {"CPU Utilization": "2.33%"}, {"OS Name": "Raspbian GNU/Linux"}, {"OS Version": "10 (buster)"}, {"System Uptime": "1 day, 1:32:30"}, {"Network Interface Used": "wlan0"}, {"WLAN Signal Level": "50 dBm"}, {"WLAN Signal Quality": "96/100"}, {"WLAN Signal Noise": "0 dBm"}]}]}EndOfMessage [genmon1]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...