Jump to content

hinge pin zw door sensor


grossmd

Recommended Posts

Has anyone had any luck with the ge/jasco hinge pin smart door sensor? My ISY994i recognizes it but doesn't change staus when switch is activated. The event viewer does detect the change.as follows:

 

 

Fri 07/21/2017 06:42:42 PM : [ZWAVE BASIC     ] ZW006_1 Reports value 255

Fri 07/21/2017 06:42:44 PM : [ZWAVE BASIC     ] ZW006_1 Reports value 0

Fri 07/21/2017 06:42:48 PM : [ZWAVE BASIC     ] ZW006_1 Reports value 255

Fri 07/21/2017 06:42:58 PM : [ZWAVE BASIC     ] ZW006_1 Reports value 0

 

Many thanks

 

Link to comment

Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ] ----------------------------------------------
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ] ZW006_1 uid=6 type=4.7.1 mid=99 tid=18771 pid=12338 model=0
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x5E  V0  ZWAVEPLUS_INFO
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x86  V0  VERSION
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x72  V2  MANUFACTURER_SPECIFIC
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x80  V0  BATTERY
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x84  V2  WAKE_UP
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x70  V1  CONFIGURATION
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x85  V2  ASSOCIATION
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x59  V0  ASSOCIATION_GRP_INFO
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x30  V0  SENSOR_BINARY
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x71  V4  NOTIFICATION
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x73  V0  POWERLEVEL
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x7A  V2  FIRMWARE_UPDATE_MD
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x5A  V0  DEVICE_RESET_LOCALLY
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ] Node   6 - ZW 006 Notify Sensor has the following neighbors
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    -          - Node   1 - [This ISY]
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]    - Repeater - Node   4 - ZW 004 Siren
Tue 07/25/2017 01:01:20 PM : [ZW-SHOW         ]
Tue 07/25/2017 01:01:35 PM : [ZW-SHOW         ] Node   6 - ZW 006 Notify Sensor cannot retrieve association groups
Tue 07/25/2017 01:01:35 PM : [ZW-SHOW         ]
Tue 07/25/2017 01:01:35 PM : [ZW-SHOW         ] ----------------------------------------------
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ] ----------------------------------------------
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ] ZW006_1 uid=6 type=4.7.1 mid=99 tid=18771 pid=12338 model=0
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x5E  V0  ZWAVEPLUS_INFO
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x86  V0  VERSION
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x72  V2  MANUFACTURER_SPECIFIC
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x80  V0  BATTERY
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x84  V2  WAKE_UP
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x70  V1  CONFIGURATION
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x85  V2  ASSOCIATION
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x59  V0  ASSOCIATION_GRP_INFO
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x30  V0  SENSOR_BINARY
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x71  V4  NOTIFICATION
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x73  V0  POWERLEVEL
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x7A  V2  FIRMWARE_UPDATE_MD
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x5A  V0  DEVICE_RESET_LOCALLY
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ] Node   6 - ZW 006 Notify Sensor has the following neighbors
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    -          - Node   1 - [This ISY]
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]    - Repeater - Node   4 - ZW 004 Siren
Tue 07/25/2017 01:03:17 PM : [ZW-SHOW         ]
Tue 07/25/2017 01:03:32 PM : [ZW-SHOW         ] Node   6 - ZW 006 Notify Sensor cannot retrieve association groups
Tue 07/25/2017 01:03:32 PM : [ZW-SHOW         ]
Tue 07/25/2017 01:03:32 PM : [ZW-SHOW         ] ----------------------------------------------
Tue 07/25/2017 01:09:41 PM : Setting Time From NTP

 

Link to comment

Thu 07/27/2017 06:16:54 AM : [ZWAVE-RX ZW003_1] [0110000400030A71]...
Thu 07/27/2017 06:16:54 AM : [ZWAVE-TX        ] ACK
Thu 07/27/2017 06:16:54 AM : [ZWAVE-RX ZW003_1] [0110000400030A71]...
Thu 07/27/2017 06:16:54 AM : [ZWAVE-TX        ] ACK
 

Link to comment
  • 3 months later...
  • 1 month later...

I don't have the hinge sensor, but I have a regular GE switch and I found that I couldn't get it to be a controller for a scene.  However, I was able to workaround the issue by creating a program that monitors the status of the switch and triggers the scene accordingly (in the THEN and ELSE clauses).  Clumsy but it works well enough.  You might be able to do the same with the hinge sensor.

Link to comment
  • 1 year later...

I thought twice about posting in an old thread, but this is still the issue I am having and seems to be the most relevant thread as my GE hinge pin doesn't change states, only showing ON, even in version 5.0.15A.
Has anyone else had any luck getting this device working? I am willing to donate mine as a test subject if UD would like (zw6301) as it is useless to me otherwise. Let me know....

 

 

Link to comment

I was never able to get it to work. Recently tried again after upgrading to the 5.x platform but no luck. When I use the activity log the ISY does show the signal recurved but doesn’t change the status of device. Too bad because it’s a nice, subtle design that requires no real installation. 

Link to comment

I have periodically tried to see if it will work.  I am now on 5.0.15A.  Comms are seen in the event viewer, but the status does not change.  In my latest attempt, I tried changing parameter 20 (Open/Close Report Method) from the default value of 1 (Notification) to 2 (Basic Set) to 3 (Basic Report).  None shows a status change in the admin console.  There are different reports in the Event Viewer.

With Parameter 20 = 2

Fri 08/23/2019 10:20:05 AM : [ZWAVE-RX ZW043_1] [20/01] Basic Set val=0x00 ACK,AUTO,EXPLORE From=0x2B
Fri 08/23/2019 10:20:12 AM : [ZWAVE-RX ZW043_1] [20/01] Basic Set val=0xFF ACK,AUTO,EXPLORE From=0x2B

With Parameter 20 = 3

Fri 08/23/2019 10:22:04 AM : [ZWAVE-RX ZW043_1] [20/03] Basic Report val=0x00 ACK,AUTO,EXPLORE From=0x2B
Fri 08/23/2019 10:22:17 AM : [ZWAVE-RX ZW043_1] [20/03] Basic Report val=0xFF ACK,AUTO,EXPLORE From=0x2B

With Parameter 20 = 1

Fri 08/23/2019 10:26:18 AM : [ZWAVE-RX ZW043_1] [71/05] Alarm Report [0617] Unrecognized Event 0x17 [000000FF06170000] ACK,AUTO,EXPLORE From=0x2B
Fri 08/23/2019 10:26:29 AM : [ZWAVE-RX ZW043_1] [71/05] Alarm Report [0616] Unrecognized Event 0x16 [000000FF06160000] ACK,AUTO,EXPLORE From=0x2B

I hope this information helps someone get this sensor working.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...