Jump to content

Keypadlinc failure?


meestermike

Recommended Posts

I have a brand-new 2487S Keypadlinc Relay -- just installed

It is a replacement for another 2487S KPL that was also brand-new -- but I have been having some odd issues so I thought maybe the first one was defective

Behavior:  On/Off buttons work a few times (audibly cycling the relay), then get stuck in "Off" position -- airgap reset is the only way to get the device to work again, then repeats issue

Two different KPL's now with same behavior

Note:  This device was installed to control some pool lights -- KPL was installed downline from a GFCI outlet (wouldn't be surprised if that is part of the issue)

I am able to control the load (pool lights) connected to the KPL via ISY/scenes/etc -- communication doesn't seem to be the issue -- but it only works a few times until it locks up (as above)

Any and all thoughts/suggestions appreciated!

 

Link to comment
Share on other sites

I have a brand-new 2487S Keypadlinc Relay -- just installed
It is a replacement for another 2487S KPL that was also brand-new -- but I have been having some odd issues so I thought maybe the first one was defective
Behavior:  On/Off buttons work a few times (audibly cycling the relay), then get stuck in "Off" position -- airgap reset is the only way to get the device to work again, then repeats issue
Two different KPL's now with same behavior
Note:  This device was installed to control some pool lights -- KPL was installed downline from a GFCI outlet (wouldn't be surprised if that is part of the issue)
I am able to control the load (pool lights) connected to the KPL via ISY/scenes/etc -- communication doesn't seem to be the issue -- but it only works a few times until it locks up (as above)
Any and all thoughts/suggestions appreciated!
 


What else is on that circuit? Pump, motors, fanS?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

One possibility would be the load is causing noise and effecting the controller. Noise can sometimes lock up the controller.

A Air Gap cycle. Does a power cycle reset of the module and it again functions for a few on off cycles.

Can you test if with the Load wire disconnected and see if anything has changed?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...