Jump to content

Monoprice Zwave Recessed Door Sensor


Nwoodgerd

Recommended Posts

Hello,

I recently purchased on of the new Monoprice Zwave door sensors.  I was able to include it easily enough but all it shows is battery level.  When I check the event viewer it is reporting 0 when the door closes and 255 when it opens.  Is there any way that I can use this signal in a program to show whether the door is open or closed?  If not is there another way that I can show this?  Any help would be greatly appreciated.

 

Thanks,

Nate

Link to comment
Share on other sites

Yes, you should be able to use this in a program but if you do not see it as option, try restarting the Admin Console.

 

When you first add a battery operated alarm, the ISY determines some of the capabilities of the alarm when it first goes off rather than when you add the alarm.  There is a bug where in some cases you have to restart the Admin Console to see the changes.

Link to comment
Share on other sites

I have excluded and re-included the device (as well as restarted the commmand console) and it is still not giving me anything that I can use in a program.   Is there anything else that I can try?

 

Thanks,

Nate

 

What version of the ISY firmware are you running?  This may be one of the cases where we (incorrectly) ignore the report because we don't create a status value for it in the node.  We hope to have a fix for it in the next build.

Link to comment
Share on other sites

I am running 4.5.1. The interesting thing is that there is a tamper alert that tells you when the case that contains the sensor is open and this is working correctly but the sensor itself is not.

 

Its possible that it is a newer sensor type not supported by the v4.5.1 firmware.

Link to comment
Share on other sites

Its possible that it is a newer sensor type not supported by the v4.5.1 firmware.

I am able to see the signal in the event viewer so it appears that the ISY is receiving a signal just not utilizing it. Would this support your statement?

 

Sent from my SM-G920V using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

I am able to see the signal in the event viewer so it appears that the ISY is receiving a signal just not utilizing it. Would this support your statement?

 

Sent from my SM-G920V using Tapatalk

 

Yes, there are very few reasons we would ignore a message (one of which is its sending something new that we do not yet support).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hello,

I recently purchased on of the new Monoprice Zwave door sensors.  I was able to include it easily enough but all it shows is battery level.  When I check the event viewer it is reporting 0 when the door closes and 255 when it opens.  Is there any way that I can use this signal in a program to show whether the door is open or closed?  If not is there another way that I can show this?  Any help would be greatly appreciated.

 

Thanks,

Nate

Nate, were you ever able to get this sensor to work correctly with you Isy?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Hello, I just wanted to see if there has been any movement on this.  I have this same issue with the monoprice door/window sensor.  It includes easily enough and I can see events in the event viewer, but only the battery level shows up for device otherwise.  

 

https://www.monoprice.com/product?p_id=15270

 

Am I just waiting for the next build before I see more functionality?  I am running 4.5.4

 

Thanks

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hello Home Automator,

 

Can you please make sure your UI is also at 4.5.4, right mouse click | Z-Wave | Show Information in Event Viewer | All, then copy/paste the contents and paste back.

 

With kind regards,

Michel

Thank you Michel.  I confirmed that both the firmware and the Ui are at 4.5.4.  Please see below for the requested event viewer information:

 

 Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ] ----------------------------------------------

Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ] ZW003_1 uid=3 type=4.7.1 mid=265 tid=8193 pid=262 model=0
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x5E  V0  ZWAVEPLUS_INFO
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x72  V2  MANUFACTURER_SPECIFIC
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x5A  V0  DEVICE_RESET_LOCALLY
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x80  V0  BATTERY
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x73  V0  POWERLEVEL
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x86  V0  VERSION
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x84  V2  WAKE_UP
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x85  V2  ASSOCIATION
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x59  V0  ASSOCIATION_GRP_INFO
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x71  V4  NOTIFICATION
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x70  V1  CONFIGURATION
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x7A  V2  FIRMWARE_UPDATE_MD
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -  x98  V0  SECURITY
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ] 
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ] Node   3 - ZW 003 Notify Sensor has the following neighbors
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    -          - Node   1 - [This ISY]
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ]    - Repeater - Node   2 - ZW 002 Multilevel Sensor
Tue 02/21/2017 08:41:01 PM : [ZW-SHOW         ] 
Tue 02/21/2017 08:41:17 PM : [ZW-SHOW         ] Node   3 - ZW 003 Notify Sensor cannot retrieve association groups
Tue 02/21/2017 08:41:17 PM : [ZW-SHOW         ] 
Tue 02/21/2017 08:41:17 PM : [ZW-SHOW         ] ----------------------------------------------
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...