Jump to content

Voice announcements have become sporadic


Bill Morrow

Recommended Posts

I'm not really sure where to start with this one; I've noticed recently that my voice announcements only work some of the time. 

This morning the garage door was open and there was motion outside the garage, so I should have gotten multiple garage door motion sensor announcements and a warning every 30 seconds that the garage door was open. I only got one garage motion sensor announcement and no garage door open alerts. I noticed yesterday that people are not setting off the garage motion sensor or the front door motion sensor.

My first thought was a problem with the motion sensors or the EZIO_SA, but I dumped the log this morning and I see all of the events I would expect. That leaves a problem with the network resources, the Raspberry PI or even the WiFi. I suppose it could be a collision problem, but I can't see why. This system has been working for quite a while, so I don't expect any setup issues. 

These are the events I see from the issue above:

X10 B9   Tue 2018/07/31 10:17:43 AM System Log
X10 B9 Bright (7) Tue 2018/07/31 10:17:43 AM System Log
X10 B9   Tue 2018/07/31 10:17:43 AM System Log
X10 B9 Bright (7) Tue 2018/07/31 10:17:44 AM System Log
Garage Sensor-Sensor Status 0% Tue 2018/07/31 10:18:32 AM System Log
X10 B9   Tue 2018/07/31 10:18:34 AM System Log
X10 B9 Off (11) Tue 2018/07/31 10:18:34 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:13 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:14 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:14 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:15 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:15 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:16 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:16 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:17 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:17 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:18 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:18 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:19 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:21 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:22 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:22 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:23 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:23 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:24 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:24 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:25 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:26 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:26 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:26 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:26 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:27 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:28 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:28 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:29 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:29 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:30 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:30 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:31 AM System Log
Garage Sensor-Sensor Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:50 AM System Log
X10 B9   Tue 2018/07/31 10:19:52 AM System Log
X10 B9 On (3) Tue 2018/07/31 10:19:52 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:57 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:57 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:58 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:19:58 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:19:59 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:00 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:00 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:01 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:06 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:07 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:07 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:08 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:08 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:08 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:29 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:30 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:30 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:31 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:31 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:32 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 100% Tue 2018/07/31 10:20:32 AM System Log
EZIO SA - 9 Status 0% Tue 2018/07/31 10:20:33 AM System Log
Link to comment
23 minutes ago, Michel Kohanim said:

Hi Bill,

Have you taken a look at the error log?

With kind regards,

Michel

 

No, but I tested a couple of the Network Resources and they would not play the associated sound files. So I checked the IP address on the Raspberry PI and it was not set to the static IP it should have been. It was set to DHCP with the wrong IP address. So I'm not sure why the sound would play sometimes and not others, as all the NR use the same static IP. Anyway, I ran a network cable to the RPi to eliminate any wireless issues and reset the static IP. It was playing sounds yesterday, just not sure if it was playing the 'missing' ones.

I haven't gone back to test the Network Resources yet, but I assume this will eliminate one issue. 

Thanks

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    • Total Topics
      36.6k
    • Total Posts
      367.9k
×
×
  • Create New...