Jump to content

PG3 HueEmulator Node Server 3.0.3


Jimbo.Automates

Recommended Posts

The HueEmulator Polyglot Version 3 Node Server is released. 

IMPORTANT: There was an issue with PG3 where it deleted the configuration data on restart so device ids could change, which has been fixed.  Make sure your PG2 and PG3 are the versions mentioned in the README

See the README for more information, including information on moving from PG2.

The Release Notes are also available.

I had planned to move this to use PyISY 3.x during the conversion, but there are conflicts  because PG3 uses PyISY 2.x so we need to convert all that user it at the same time.  We will work on this in the future.

Link to comment
  • 2 weeks later...
On 1/15/2022 at 10:57 AM, Jimbo said:

There is currently an issue with PG3 where it deletes the configuration data on restart so device ids can change, so I would advise not using this version until a fix is released for PG3.

 

@Jimbo,

Did the latest update to PG3 (yesterday) fix the issue you reference here?  I was about to move the devices that are controlled through this node server to Polisy ISY and install the node server to PG3.  Glad I read this first.

By the way, I have the ELK node server installed on PG3 and running on Polisy ISY.  No problems at this time.  I'd like to put a vote in for getting the ability to send text to the keypads.  I noticed it's on your issues list to be added at some time.

Mark

Link to comment

 

49 minutes ago, mbking said:

@Jimbo,

Did the latest update to PG3 (yesterday) fix the issue you reference here?  I was about to move the devices that are controlled through this node server to Polisy ISY and install the node server to PG3.  Glad I read this first.

By the way, I have the ELK node server installed on PG3 and running on Polisy ISY.  No problems at this time.  I'd like to put a vote in for getting the ability to send text to the keypads.  I noticed it's on your issues list to be added at some time.

Mark

Yes, should be good with PG3 3.0.38

Good to hear about ELK.  I did the ISY On Polisy migration and UD Mobile using PG3 ELK NS is super fast now :)  Yes, I think text to Keypads and Speech are highest priority.

Link to comment

When moving over to PG3, I will be in a different slot.  Didn't think about that when I started a manual transfer to Polisy ISY and PG3.  The Hue Emulation will include the same Insteon devices and scenes with the same spoken name as I have now. I have 4 hubs.  Should I delete the Hue device from the remotes and start over or can I leave them as is and maybe re-pair them to the hue bridge emulator.  Not sure of the mechanics involved here.  If started over is the best thing, I'm good with that.  Just trying to save some steps if I can.

Link to comment

@mbking

If you shutdown the PG2 NS and install on PG3 it should just work.  The NS only has one identifier so Harmony doesn't care that it moved to a different IP address, it will automatically be seen.  Just make sure to change the default port number when you install on PG3 along with setting the other params, then restart.

All the same devices will be available since that info is contained on the ISY.  However, if you don't copy the config file as mentioned in the doc then the ID's may change so you may have to edit the buttons in the Harmony app.

If you leave the PG2 NS in place it will automatically startup if/when PG2 is restarted which will create a conflict, so best to delete it from PG2.

 

Link to comment

@Jimbo,

I installed Hue Emulator on PG3 and all seems OK except for one issue.  In the Admin Console, the field and button names are not resolved to the preferred text.  They say things like [NLS-10:CMD-SET_LISTEN_NAME], etc.  The emulation seems to be fine and I've been able start the process of linking my Harmony remotes.  I tried rebooting Polisy ISY, but that didn't fix it.  Neither did restarting Polisy.

I did decide to start from scratch since I was in a different slot and wasn't sure how that might impact things.  Adding things back in is going smoothly.

Link to comment
@Jimbo,
I installed Hue Emulator on PG3 and all seems OK except for one issue.  In the Admin Console, the field and button names are not resolved to the preferred text.  They say things like [NLS-10:CMD-SET_LISTEN_NAME], etc.  The emulation seems to be fine and I've been able start the process of linking my Harmony remotes.  I tried rebooting Polisy ISY, but that didn't fix it.  Neither did restarting Polisy.
I did decide to start from scratch since I was in a different slot and wasn't sure how that might impact things.  Adding things back in is going smoothly.
Hit the load profile in PG3 NS then open admin console.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Link to comment
On 1/26/2022 at 8:51 PM, mbking said:

@Jimbo,

That didn't work.  I tried restarting the node server and rebooting Polisy ISY.  No change.

@Jimbo,

I tried loading the Profile in the node server on PG3 and that did not correct the labeling in the Admin Console.  Do you have anything else I can try?  I noticed in the ISY a place to load a profile for node servers, but I'll need the actual file.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...