Jump to content

Cannot Restore To New SD Card


btreinders

Recommended Posts

I think my SD card is failing because I had issues backing up (had to delete files to get them working)(thanks to @Michel Kohanim for fixing that issue a few weeks ago) but now the ISY has gone unresponsive twice so I thought I'd try a new SD card.  I put it in and formatted it (16GB SanDisk Ulta 10 HCI) but when I try to restore my back up I get "reported file size invalid" error during the restore and it fails.  Before the restore system status showed it could see the card and had the right amount of free space.  I know the backup is good because I had to restore it to the original SD card earlier today when it went unresponsive and that worked.  The SD card that works is a 32GB SanDisk 4 HC.  Could this be a card speed issue?  I tried another 32GB SanDisk 4 HC and got the same error so I don't really think that's the issue.  Thanks!

Link to comment
2 hours ago, btreinders said:

I think my SD card is failing because I had issues backing up (had to delete files to get them working)(thanks to @Michel Kohanim for fixing that issue a few weeks ago) but now the ISY has gone unresponsive twice so I thought I'd try a new SD card.  I put it in and formatted it (16GB SanDisk Ulta 10 HCI) but when I try to restore my back up I get "reported file size invalid" error during the restore and it fails.  Before the restore system status showed it could see the card and had the right amount of free space.  I know the backup is good because I had to restore it to the original SD card earlier today when it went unresponsive and that worked.  The SD card that works is a 32GB SanDisk 4 HC.  Could this be a card speed issue?  I tried another 32GB SanDisk 4 HC and got the same error so I don't really think that's the issue.  Thanks!

Did you format the SD card inside ISY using it's bios system?

Link to comment
10 hours ago, Brian H said:

Did you use the special process to install the wanted firmware version before trying a restore. As it would not put the firmware on the SD card first?

https://forum.universal-devices.com/topic/29346-cannot-restore-to-new-sd-card/

@Brian H  Thanks!  That did it.  I didn't do that step because I had just done it on another card.  I didn't realize the card contained the firmware.  To me firmware is on an eprom.  :)

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...