Jump to content

PG3 Notification Nodeserver 3.1.1


Jimbo.Automates

Recommended Posts

Thanks @Jimbo, updated and working great!.  I don't know if this is the right place for an enhancement request but here goes.  Will you consider adding support for Telegram?  Push works great except it does not work with Apple Carplay.  When I plug my phone into the car it silences the audio notification part of the Push.  The notification still comes through silently but only on the phone screen.  Telegram notifications come through and appear on the dashboard car display including the audio notification.  Thank you.

Link to comment

Weird.... I installed 4 PG3 nodeservers (Harmony Hub, Notification, NOAA, MYQ, and they all work and show in the PG3 Dashboard. When I go to the Nodeserver store, they still show as uninstalled ("Install").  If I click on Install, then I am prompted to select a (different) slot. My guess is that they should show as installed.

Link to comment
Weird.... I installed 4 PG3 nodeservers (Harmony Hub, Notification, NOAA, MYQ, and they all work and show in the PG3 Dashboard. When I go to the Nodeserver store, they still show as uninstalled ("Install").  If I click on Install, then I am prompted to select a (different) slot. My guess is that they should show as installed.
PG3 allows you to install the same NS in multiple slots.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Link to comment
5 hours ago, tmorse305 said:

Thanks @Jimbo, updated and working great!.  I don't know if this is the right place for an enhancement request but here goes.  Will you consider adding support for Telegram?  Push works great except it does not work with Apple Carplay.  When I plug my phone into the car it silences the audio notification part of the Push.  The notification still comes through silently but only on the phone screen.  Telegram notifications come through and appear on the dashboard car display including the audio notification.  Thank you.

Yes, I had been considering that since I have other things using Telegram and it seems easy enough:
https://github.com/UniversalDevicesInc-PG3/udi-poly-notification/issues/32

 

Link to comment
On 2/11/2022 at 3:56 PM, Jimbo said:

Yes, I had been considering that since I have other things using Telegram and it seems easy enough:

Thanks @Jimbo, I was able to come up with a band aid solution while I wait for the real deal.  I created a NR for Telegram that will ping the Carplay display so at least I'm aware that there is a Push notification on my phone.   I just made it a generic message so that I didn't have to duplicate every push that I already have.

Link to comment
  • 3 weeks later...

@JimboAutomates

I am trying to get Notification Node server setup at my 2nd location. 

I am seeing failures in the Node server log indicating port 8199 is already in use. I then ran: ps -uaxww | grep python and found 5 instances running.

I tried rebooting Polisy with no change. Next, I killed all 5 instances and rebooted Polisy. The Node server Current Status  indicates "Failed" and I am still seeing port 8199 is already in use in the log.

I re-ran ps -uaxww | grep python and this is the output:

[admin@polisy ~]$ ps -uaxww | grep python
polyglot 1533   0.3  0.9  69056  38072  -  I    15:44      2:24.45 python3 ./weatherflow.py (python3.8)
polyglot 1532   0.0  1.1  82880  43832  -  I    15:44      2:27.11 python3 ./wirelesstags-poly.py (python3.8)
polyglot 1648   0.0  0.7  57948  30596  -  Is   15:44      2:04.58 python3 ./camera-poly.py (python3.8)
polyglot 1675   0.0  1.0  84656  40848  -  I    15:46      3:46.71 python3 ./elk-poly.py (python3.8)
polyglot 1724   0.0  0.7  52532  27036  -  Is   16:04      1:12.60 python3 ./timedata.py (python3.8)
admin    4128   0.0  0.1  12824   2436  0  S+   11:45      0:00.01 grep python
[admin@polisy ~]$
 

I should mention that I purchased and installed this Node server yesterday and it was version 3.2.3. I now see version 3.2.4 in the store.

I can't seem to get the Node server to run. Should I try uninstalling and reinstalling?

Link to comment

If you are seeing multiple copies running after a fresh reboot of Polisy, that mans PG3 is crashing.  @bpwwer and @Michel Kohanim are working with another user to debug that issue.

Yes, there are new versions of almost all my NS's which improve how they shutdown when PG3 asks them to.  But, there is currently a bug in PG3 that it's seeing the new verisons, but not downloading them. @bpwwer is aware and working in a fix.

 

Link to comment
22 minutes ago, JimboAutomates said:

If you are seeing multiple copies running after a fresh reboot of Polisy, that mans PG3 is crashing.  @bpwwer and @Michel Kohanim are working with another user to debug that issue.

Yes, there are new versions of almost all my NS's which improve how they shutdown when PG3 asks them to.  But, there is currently a bug in PG3 that it's seeing the new verisons, but not downloading them. @bpwwer is aware and working in a fix.

 

Thanks for the update.

I rebooted Polisy again, verified with ps -uaxww | grep python that no instance of Notification Node server was running, and that the Current Status was still failed. I couldn't get it running, so I hit stop Node server, waited about 15 minutes, verified with ps -uaxww | grep python again and then hit start. 

This time the Node server came on line without error.

I have no ides what happened, the only thing I did differently this time was wait about 15 minutes.

Link to comment
35 minutes ago, DennisC said:

Thanks for the update.

I rebooted Polisy again, verified with ps -uaxww | grep python that no instance of Notification Node server was running, and that the Current Status was still failed. I couldn't get it running, so I hit stop Node server, waited about 15 minutes, verified with ps -uaxww | grep python again and then hit start. 

This time the Node server came on line without error.

I have no ides what happened, the only thing I did differently this time was wait about 15 minutes.

That does make a little sense, if you have moved to IoP.  When you reboot Polisy then when ISY On Polisy starts up and Query All on restart option is enabled, it spends a lot of time querying all nodes on PG3 so it's very busy.  Waiting for the initial Query All to complete is best before messing with anything on PG3 like adding or deleting NS's.

 

Link to comment
16 minutes ago, JimboAutomates said:

That does make a little sense, if you have moved to IoP.  When you reboot Polisy then when ISY On Polisy starts up and Query All on restart option is enabled, it spends a lot of time querying all nodes on PG3 so it's very busy.  Waiting for the initial Query All to complete is best before messing with anything on PG3 like adding or deleting NS's.

 

Thanks

Link to comment
6 minutes ago, Jim P said:

How do I download the readme file ?

What's the point? It's just meant to be a reference file.

If you need it for use elsewhere you can click the "copy raw contents" on the top right and then paste that into Word (or other text/word processing program). 

Or you could print/save the page as PDF.

 

Link to comment

Thanks... I am new to this stuff.. and I am just now after having ISY for a few years looking at pushover and geofencing and node servers ...  The only node servers I have used are RING and NOAA ...  These were simple to setup and use so I did not learn much about configurations with them..    To be honest I am a bit lost on the function and benefits of the Notification Node Server vs simple pushover stuff.   You would think with my tech background this wouldn't be an issue but there you have it.  I just now after years learned some simple HTML and CSS stuff ...

Link to comment
11 minutes ago, Jim P said:

Thanks... I am new to this stuff.. and I am just now after having ISY for a few years looking at pushover and geofencing and node servers ...  The only node servers I have used are RING and NOAA ...  These were simple to setup and use so I did not learn much about configurations with them..    To be honest I am a bit lost on the function and benefits of the Notification Node Server vs simple pushover stuff.   You would think with my tech background this wouldn't be an issue but there you have it.  I just now after years learned some simple HTML and CSS stuff ...

I use to use native ISY text messages to send notifications and alerts. For years this worked fine. After recent changes by my cell provider, there were long delays in receiving messages and long messages were cut off.

I recently switched to this Node Server and found it to be beneficial with lots of advantages. Besides being very quick, from within a program you can configure different notification "services", by which I mean creating alert names for specific events. Also within a program you can select different notification sounds, priorities (have an alarm - check emergency alert which need to be acknowledged to stop sending), and the ability to send to different devices.

When combined with Network Resources, the same message can be used for different occurrences by implementing substitutions within the notification.

One suggestion I can make is to be sure to follow the configuration instructions carefully. If you have difficulty with a specific step, post a question here and someone will assist.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...